G110
Lumbar/Thoracic Extension.

Pentru mișcarea de extensie a coloanei toraco - lombare

Vreau o programare
aparat G110 Lumbar/Thoracic Extension

David G110 pentru mișcarea de extensie a coloanei toraco - lombare testeaza forta și permite antrenarea extensiei de la nivelul coloanei vertebrale lombare și toracice și măsoară mobilitatea în planul sagital.

Permite chiar și pacientilor cu dureri de spate severe si prelungite, lipsa de coordonare și rezistenta scazuta, de a efectua miscari si exercitii de intrarie a musculaturii coloanei vertebrale lombare și toracice in conditii de siguranta și durere minima. Acest lucru este posibil prin fixare unică a șoldului, care limitează exercițiul la zona lombară și toracică, eliminand practic activarea extensorilor puternici ai șoldului. Mișcarea este segmentara, vertebra cu vertebra, activând mușchii erectori care au un rol esential nu numai in functia dinamica a coloanei, ci joaca si rolul de baza in mentinerea staticii vertebrale.

Grupele musculare implicate:

Muschiul erector spinal: muschi leaga vertebrele intre ele, craniul, coastele si bazinul de coloana; este format din 4 grupe musculare dispuse de la superficial la profund:

m iliocostal- este cel mai extern, leaga bazinul de coaste si coastele intre ele si are 3 portiuni: lombara, toracala, cervicalaeste mijlociu,situat in santul format de apof transverse cu cele spinoaseeste mijlociu,situat in santul format de apof transverse cu cele spinoase.

  • m longissimus- este mijlociu, situat in santul format de apof transverse cu cele spinoase, leaga bazinul de coaste si coastele de procesele transverse; are 3 portiuni:toracal, cervical, cefalic
  • m spinalis- uneste bazinul de procesele spinoase si procesele spinoase intre ele; are 3 portiuni: toracala, cervicala, cefalica.
  • m transverso-spinali ( sunt ms cu origini pe apofizele transverse, iar insertiile pe apofizele spinoase): ms semispinal, rotatori, multifid.

Coloana vertebrala.

aparat G120 Lumbar/Thoracic Rotation
G120

Lumbar/Thoracic Rotation

Detalii
aparat G130 David Lumbar/Thoracic Flexion
G130

David Lumbar/Thoracic Flexion

Detalii
aparat G150 Lumbar/ Thoracic lateral flexion
G150

Lumbar/ Thoracic lateral flexion

Detalii
aparat G160 Cervical Rotation
G160

Cervical Rotation

Detalii
aparat G140 Cervical Extension / Lateral Flexion
G140

Cervical Extension / Lateral Flexion

Detalii